Photography book cover Protocol to Manage Relationships Today

Commissioned by the Protocolbureau and Amsterdam University Press, Monique Smets and I photographed the book cover 'Protocol to Manage Relationships Today'. This photo of the (former) ushers of Protocolbureau was taken at the office of Hammerstein Advocaten at the Herengracht in Amsterdam. These ushers represent 25 years of history; Protocolbureau was founded in 1996 on the occasion of the Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Awards to H.M. the King of Spain.

Hedendaags fotografisch tableau vivant in opdracht van het Protocolbureau en Amsterdam University Press 

Meer weten hoe dit werk totstand is gekomen? Bekijk hier het video interview  met Paul Mosterd: Adjunct-directeur Hermitage. 

Amsterdam University Press publiceert het boek Protocol to Manage Relationships Today: Modern Relationship Management Based Upon Traditional ValuesHet boek presenteert een vernieuwende kijk op de waarde van protocol in onze 21e eeuw. Protocol gaat in essentie over het onderhouden van relaties; het regisseren van persoonlijke aandacht en het standaardiseren van gedragsregels en -procedures. Protocol management biedt de mogelijkheid de persoonlijke ontmoeting te co√∂rdineren. In een wereld waarin tijd schaars is en technologie zorgt voor verregaande standaardisatie, is persoonlijke aandacht het grootste goed dat je iemand kan geven.

Het boek beschrijft de succesvolle toepassing van hedendaags protocol om sterke relaties te bouwen door ondermeer de Nederlandse Koning en de Portugese President, tijdens het Koninklijk Huwelijk van Prins Harry met Meghan Markle en tijdens de awards show van World Press Photo. In het boek legt Maik de Boer de waarde van protocol in de wereld van fashion en lifestyle uit en wordt het protocol van de beroemde Berlijnse technoclub Berghain beschreven.

Het boek presenteert protocol niet als een rigide systeem van regels, maar als een flexibele methodeProtocol in de 21e eeuw gaat vooral over het balanceren tussen traditie en moderniteit; als de regels van het protocol te strikt worden toegepast, wordt het evenement te formeel en ongemakkelijk. Te nonchalant en te weinig focus is ook niet goed en het hanteren van te weinig regels leidt tot chaos. Ook zullen teveel symbolen mensen aan het lachen maken en als er geen symboliek is, zullen we het verhaal niet kunnen herkennen en/of begrijpen waarom we het evenement bijwonen.

Het boek is vanaf 10 november te koop en hier te bestellen.

Category Media Verslaggeving | Boekomslagen | Hoogwaardige portret fotografie | Relatiebeheer | Cultureel Erfgoed | Visuele Identiteit