Derk Wiersum op zijn kantoor te Amsterdam
Close up portret van Derk Wiersum
Strafrechtadvocaat Derk Wiersum

Derk Wiersum strafrechtadvocaat amsterdam

Diep geschokt door de moord op strafrechtadvocaat Derk Wiersum.

In 2016 mocht ik hem portretteren toen hij nog werkte bij StapertLaw, het kantoor van zijn collega Bart Stapert. Ik leerde Derk kennen als een warme, innemende man die alle tijd voor je nam om te vertellen waar het hem om ging: zijn cliënten die keihard een advocaat nodig hebben om een rechtvaardig proces te krijgen. Het is verdrietig om te beseffen dat juist die overtuiging Derk noodlottig is geworden.

 

Over Derk Wiersum: 

Derk Wiersum (1975) studeerde rechten in Groningen. Vervolgens heeft hij ruime ervaring opgebouwd binnen alle aspecten van het strafrecht. Na ruim tien jaar bij een groot Amsterdams strafrechtkantoor, waarvan vier jaar als partner, legt mr. Wiersum zich binnen Stapert & Wiersum toe op zware en georganiseerde criminaliteit.

Ook staat mr. Wiersum verdachten bij in gewelds-, zeden- of witwaszaken. 
In Nederland staat mr. Wiersum cliënten bij in alle fases van het strafproces, ook in cassatiezaken. Ten slotte staat mr. Wiersum cliënten bij in allerlei internationale kwesties, voornamelijk binnen Europa. Specifiek is hij daarbij gespecialiseerd in uitleveringszaken.