'Tableau Vivant' by Van der Borch van Verwolde

'Tableau Vivant' door Van der Borch van Verwolde

Ervaar het befaamde "Familieportret van Van der Borch van Verwolde," een boeiend familieportret dat te zien is op de prestigieuze tentoonstelling van de National Portrait Gallery, de Taylor Wessing Photographic Portrait Prize.

Het Familieportret Heroverwogen

Stel je voor dat je teruggaat naar de begindagen van de fotografie. Je hebt alleen over foto's gehoord en er een paar gezien. Nu besluit je familie om een gedenkwaardige reis te maken naar een stadsfotograaf voor jullie allereerste familieportret. Het is een magisch en bijna mystiek proces, waarbij je afbeelding wordt vastgelegd op een glasplaat in een schemerige kamer.

Dit is misschien de enige keer dat er ooit een fotografisch portret van je wordt gemaakt. Het is een beeld dat zal bepalen hoe toekomstige generaties zich jou zullen herinneren. Daarom kleed je je op je best, zit je rechtop en kijk je recht in de lens, belichaming van eerlijkheid en betrouwbaarheid—waarden die destijds diep gerespecteerd werden.

In de studio van de fotograaf, gevuld met rekwisieten voor verschillende effecten, krijg je de instructie om te poseren tussen gedrapeerde gordijnen en gotische stoelen, en voel je je bijna koninklijk.

Of moeten we misschien die formele aanpak laten varen? Laten we de kinderen vrij laten spelen, betrokken bij het moment en een nieuwe manier introduceren om familie-momenten vast te leggen—ontspannen, oprecht en levendig.

Category Familiegeschenken | Cultureel Erfgoed | Hoogwaardige portret fotografie