Hedendaagse hoogwaardige portret fotografie en tableaux vivants.

Hoogwaardige portret fotograaf, filmmaker en producent (De Lichtjagers)  Ilya van Marle is heeft een fascinatie voor mensen en hun gedrag. 

Met arendsogen naar de wereld kijken. En jezelf de vraag stellen? Waar kijk ik nu eigenlijk naar?

Winnaar Zilveren Camera (portretten - series) , PANL, en Nominee National Portrait Gallery London - Taylor Wessing Photographic Portrait Award. 

 

Ilya over portret fotografie : "...Het doel is voor mij altijd, dat mensen én de organisatie in hun werk profijt hebben van mijn bijdragen en betrokkenheid. Op korte en langere termijn. Fotografie is dus geen doel op zich, maar een krachtig middel om te komen tot beter, slimmer, plezieriger manier om elkaar te begrijpen. Een dialoog te beginnen. "

Meer weten over werken met Ilya van Marle ? Neem contact met ons op. 


Ilya zijn portret fotografie en film werkzaamheden (De Lichtjagers) wordt gewaardeerd door onder andere :ASML, Allianz, TU Delft , Amnesty International, De Volkskrant,  ING, Nationale Nederlanden, Financial Times,  Rabobank, SharePeople, TNO, Philips, United Nations, Universiteit Leiden, De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Nederlandse overheid, Nederlandse en buitenlandse magazines , tijdschriften en publicaties. 

"....Portretfotografie kan intiem en intimiderend zijn op hetzelfde moment. "

Portretten hebben verschillende functies die verder gaan dan het directe doel van het vastleggen van een gelijkenis. Ze geven status, macht en rijkdom aan, brengen de constructie van kleding en mode over en geven inzicht in persoonlijkheid en psychologie, rekening houdend met de codes van publieke en private portretten en de conventies van mannelijke en vrouwelijke portretten.

Een portret staat of valt met de ontmoeting tussen de portrettist en de 'sitter', degene die geportretteerd wordt. Er moet een verbinding tussen hen tot stand worden gebracht die tot stand komt door een interesse in de ander en gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

Een portret is een perceptie van het zichtbare zelf. Maar er spelen meer waarnemingen dan alleen die van de fotograaf. Ook de gefotografeerde persoon speelt een rol: hoe ziet hij of zij zichzelf? De eindgebruiker, de kijker, neemt ook het portret waar en beïnvloedt het portret.

Hoe laat je zien wat er van binnen gebeurt, als je alleen maar de buitenkant kunt laten zien?

De vraag naar de perceptie is een primaire vraag van de fotografie: "Wat zie ik?" De portretten van Ilya dagen uit om anders te "zien", bewust waar te nemen, te zoeken naar verschillende lagen en na te denken over het moment waarop de sluiter zich sluit. Heeft dat moment een milliseconde, een dag of misschien twee weken geduurd? In het portret van de familie Van der Borch is het beeld bijvoorbeeld het resultaat van weken geconcentreerd werk, het vasthouden aan spanning en het toestaan van spontaniteit wanneer de gelegenheid zich aandient.