Voor de volgende publicaties dient vooraf schriftelijk toestemming te zijn gevraagd. Op alle beelden is het auteursrecht van toepassing. Neem contact op met De Lichtjagers voor specifieke wensen en of verzoeken. 

Ilya van Marle zijn archief wordt vertegenwoordigd door De Beeldunie. Beelden en gebruik vallen onder de Algemene Voorwaarden van De Beeldunie

Elk gebruik van een Fotografisch werk dat niet is overeengekomen, wordt beschouwd als een inbreuk op het auteursrecht van Ilya van Marle. 
Bij inbreuk komt de Fotograaf - Ilya van Marle - een vergoeding toe ter hoogte van tenminste viermaal de door de Fotograaf gebruikelijk gehanteerde licentievergoeding voor een dergelijke vorm van gebruik, zonder enig recht te verliezen op vergoeding van overige geleden schade (waaronder begrepen het recht op vergoeding van alle directe en indirecte schade en alle daadwerkelijke gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten)

Mogelijke fotografie licenties die u kunt aanvragen via het contact formulier

 

Gebruik van portret fotografie : Uitgeverij en redactioneel gebruik

Boek - Elektronisch

Elektronisch boek (gebruik Boekomslag voor de cover van de verpakking).

Omslag van boek voor verkoop in de detailhandel - Gedrukt en elektronisch

Omslag van een boek voor verkoop in de detailhandel of de verpakking van een elektronisch boek voor verkoop in de detailhandel, een boek op tape of een boek op andere verwisselbare media.

Omslag van studieboek - Gedrukt en elektronisch

Omslag van een educatief studieboek of de verpakking van een elektronisch studieboek, boek op tape of boek op andere verwisselbare media. (Zie Omslag van boek voor verkoop in de detailhandel - Gedrukt en elektronisch voor alle andere soorten boeken.)

In boek voor verkoop in de detailhandel - Gedrukt en elektronisch

Gebruik in een boek voor verkoop in de detailhandel, inclusief elektronische boeken.

Redactionele fotografie - Cover van tijdschrift

Cover van een gedrukt tijdschrift. Niet voor gebruik voor reclame-, promotie- of commerciële doeleinden van welke aard dan ook. Inclusief het recht om het beeld in de context van het oorspronkelijke gebruiksbestek gedurende maximaal 5 jaar te archiveren. Mogelijk vallen de in het uitklapmenu hieronder geselecteerde elektronische versies van het beeld ook onder dit gebruik. De elektronische versies moeten in dezelfde context als het gedrukte beeld worden gebruikt.

Redactionele fotografie  - Krant

Binnenin een krant. (Niet voor gebruik voor reclame-, promotie- of commerciële doeleinden. Zie Gedrukte advertentie - Tijdschrift en krant voor reclamerechten). Incl. het recht om het beeld in de context van het oorspronkelijke gebruiksbestek gedurende max. 5 jaar te archiveren. Mogelijk vallen de in het uitklapmenu hieronder geselecteerde elektronische versies van het beeld ook onder dit gebruik. De elektronische versies moeten in dezelfde context als het gedrukte beeld worden gebruikt.

Redactionele fotografie - Elektronisch (web of toepassing)

Uitsluitend voor redactioneel gebruik op het web en/of in een toepassing. Niet voor gebruik voor reclame-, promotie- of commerciële doeleinden van welke aard dan ook. Inclusief het recht om het beeld in de context van het oorspronkelijke gebruiksbestek gedurende maximaal 5 jaar te archiveren.

Aangepaste of uitbestede publicatie - Cover fotografie 

Gebruik op de cover van een redactionele publicatie die of een artikel dat tot doel heeft een product of service indirect te promoten. Inclusief het recht om het beeld in de context van het oorspronkelijke gebruiksbestek gedurende maximaal 5 jaar te archiveren. Mogelijk vallen de in het uitklapmenu hieronder geselecteerde elektronische versies van het beeld ook onder dit gebruik. De elektronische versies moeten in dezelfde context als het gedrukte beeld worden gebruikt.

Aangepaste of uitbestede publicatie - In publicatie

Gebruik in een redactionele publicatie die of in een artikel dat tot doel heeft een product of service indirect te promoten. Inclusief het recht om het beeld in de context van het oorspronkelijke gebruiksbestek gedurende maximaal 5 jaar te archiveren. Mogelijk vallen de in het uitklapmenu hieronder geselecteerde elektronische versies van het beeld ook onder dit gebruik. De elektronische versies moeten in dezelfde context als het gedrukte beeld worden gebruikt.

 

Gebruik van portret fotografie Digitale Media

Bedrijfswebsite en promotiesite

Gebruik voor commerciële of promotiedoeleinden op een website, inclusief als designelement op een bedrijfswebsite of in branding-/profielendesigns op social media. (Niet voor gebruik in betaalde reclame, bijv. ""Web - advertentie"")

Emailmarketing

Een uitsluitend op elektronische wijze gedistribueerde brochure zoals een download van een website, een op verzoek naar klanten verstuurde download en rechtstreeks naar individuele personen verstuurde promotie-e-mails. Voor het gebruik van brochures op sociale-mediaplatformen dient een afzonderlijke licentie voor "Web - sociale media" te worden aangeschaft.

OEM-product

Geladen of gestreamde content op een apparaat. Exclusief contextuele reclame via het apparaat waarop het beeld te zien is.

Digitale advertenties

Advertentie in een toepassing, op een website, in een game of in andere software. Inclusief banneradvertenties, advertenties over de pagina, advertenties op de pagina en advertenties in webvideo's. Voor het gebruik van advertenties op sociale-mediaplatformen dient een afzonderlijke licentie voor "Web - sociale media" te worden aangeschaft.

Social media

Eenmalig gebruik op verschillende social media platforms. Oplage gebaseerd op het totaal aantal volgers op alle platforms. Inclusief oneindige archiefrechten in de oorspronkelijke context. (Exclusief designs voor profiel-/coverfoto's; zie "Bedrijfswebsite en promotiesite". Exclusief gebruik op digitale distributiekanalen zoals YouTube of Vimeo; zie "Film, video en tv-programma's" voor "Web"-distributie)

App

Gebruik binnen apps die zijn ontworpen voor promotiedoeleinden of doeleinden in de detailhandel (niet voor gebruik via betaalde advertentieruimten)

Commercieel blog

Gebruik in een redactioneel artikel op een bedrijfswebsite of in een zakelijk blog. Inclusief het recht om het beeld in de context van het oorspronkelijke gebruiksbestek gedurende maximaal 5 jaar te archiveren.

Gebruik van portret fotografie Materiaal voor marketing- en promotiedoeleinden

Brochure en direct mail

Gedrukt materiaal met een omslag en een binnenkant. Inclusief brochures, direct mails, enveloppen, verkoopcatalogi, folders en pamfletten

Nieuwsbrief, marketingmateriaal voor de pers en programma's voor evenementen

Gebruik in een nieuwsbrief, marketingmateriaal voor de pers of een programma met meerdere pagina's voor een evenement.

Promotie-cd, -dvd en -video

Een promotie-cd, -dvd of -video die naar klanten of prospects wordt gestuurd. Inclusief gebruik op de verpakking en in de content.

Goodie

Een promotie-item, gewoonlijk gratis, dat aan klanten en prospects wordt gegeven. Inclusief T-shirts, muismatten en bekers voor promotiedoeleinden en alle andere promotie-artikelen. (Raadpleeg Materiaal voor marketing- en promotiedoeleinden voor ander promotiemateriaal.)

Eén vel en briefkaart

Een ongevouwen drukwerk van één vel. (Zie Brochure en direct mail als het een gevouwen drukwerk van één vel betreft.) Inclusief mailings op briefkaarten, waardebonnen, herdrukken van advertenties, zakelijk postpapier en flyers.

Reisbrochure - Cover fotografie 

Gebruik op de cover van een publicatie waarin uitsluitend de services van een reisbureau of touroperator centraal staan.

Zakelijke kalender en wenskaart

Kalender gebruikt als goodie om een bedrijf, organisatie, groepering of doel te promoten of gevouwen drukwerk van één vel voor gebruik als uitnodiging, wenskaart, bedankkaart of kerstkaart van een bedrijf, organisatie of groepering. Inclusief elektronische versies. Niet voor verkoop via de detailhandel.

Reisbrochure - In brochure

Gebruik in een publicatie waarin uitsluitend de services van een reisbureau of touroperator centraal staan.

Fotografie voor en bij gebruik in financieel of zakelijk verslag

Financieel jaarverslag, kwartaalverslag of beursintroductie (IPO) van een bedrijf of instantie/instelling, extern gedistribueerd naar investeerders of aandeelhouders. Inclusief het recht om het beeld in de context van het oorspronkelijke gebruiksbestek gedurende maximaal 5 jaar te archiveren.

Extern(e) presentatie of rapport

Elektronisch/digitaal of gedrukt materiaal dat in een presentatie wordt weergegeven of gebruikt (gedrukt of digitaal op apparaten zoals een iPad of andere tablets)

portret fotografie voor Persbericht

Elektronisch en/of gedrukt persbericht. Inclusief oneindige archiefrechten in de oorspronkelijke context. (Rechten voor derden zijn beperkt tot de geselecteerde landen/regio's)

Gebruik van portret fotografie bij film, video en tv-programma's

 

Muziekvideo

Gebruik in één videoproductie ter begeleiding van muziek. Deze licentie omvat het recht om de video in de definitieve vorm eeuwigdurend te distribueren.

 

Filmtrailer of bioscooppromoties

Gebruik in een trailer voor speel- of documentaire films. Deze licentie omvat het recht om de trailer in de definitieve vorm eeuwigdurend te distribueren.

 

Prop en setdecoratie voor niet-redactioneel programma

Het designelement maakt deel van de set uit, maar is niet in het programma gemonteerd.  Voor programma's die hoofdzakelijk als entertainment zijn bedoeld en die niet ter promotie zijn bedoeld.  Deze licentie geldt slechts voor eenmalig gebruik.

 

Gescripte programma's

Designelement dat gemonteerd is in gescripte programma's/series, miniseries, tv-films (bijvoorbeeld sitcoms, dramaseries en komedieseries/-shows). Deze licentie geldt slechts voor eenmalig gebruik.

 

Aankondiging/aftiteling

De intro of aftiteling van enig programma (inclusief redactionele programma's) of de intro van enig segment in een dergelijk programma. Niet de hoofdcomponent van het programma. Voor programma's die hoofdzakelijk als entertainment zijn bedoeld en die niet ter promotie zijn bedoeld. Deze licentie geldt slechts voor eenmalig gebruik.

 

Voor promotiedoeleinden - On-air promotions

Enige on-air advertentie waarin de zender, een specifiek programma of beide worden gepromoot. Niet aan programma's gerelateerd, uitsluitend bestemd voor promotiedoeleinden. Deze licentie geldt slechts voor eenmalig gebruik, voor uitzending op tv.

 

Voor promotiedoeleinden - Online promoties voor televisiezenders

Enige online promotie op bedrijfseigen media, waarin een zender, een specifiek programma of beide worden gepromoot. Inclusief banneradvertenties. Niet aan programma's gerelateerd, uitsluitend bestemd voor promotiedoeleinden. Deze licentie geldt slechts voor eenmalig gebruik, voor web of mobiel.

 

Voor promotiedoeleinden - Promoties via alle media

Enige on-air of online advertentie waarin de zender, een specifiek programma of beide worden gepromoot. Niet aan programma's gerelateerd, uitsluitend bestemd voor promotiedoeleinden. Deze licentie geldt slechts voor eenmalig gebruik, voor uitzending op tv, web of mobiel.

 

Film - Niet-documentair onderdeel, flash of grafisch element

Commercieel gebruik niet voor promotiedoeleinden in een supplement, Flash of grafisch element in een niet-documentaire speelfilm. Gemonteerd in de hoofdcomponent van het programma. Deze licentie geldt slechts voor eenmalig gebruik en omvat het recht om de film in de definitieve vorm eeuwigdurend te distribueren.

Film - Niet-documentair decor van de set 

Commercieel gebruik niet voor promotiedoeleinden in een setdecoratie in een niet-documentaire speelfilm. Het designelement maakt deel van de set uit, maar is niet in het programma gemonteerd. Deze licentie geldt slechts voor eenmalig gebruik en omvat het recht om de film in de definitieve vorm eeuwigdurend te distribueren.

 

Film - Documentaire

Commercieel gebruik niet voor promotiedoeleinden voor een documentaire publieksfilm. Deze licentie geldt slechts voor eenmalig gebruik en omvat het recht om de film in de definitieve vorm eeuwigdurend te distribueren.

 

Nieuwsprogramma's

Designelement dat is gemonteerd in het hoofdonderdeel van nieuwsprogramma's. Deze licentie geldt voor eenmalig gebruik.

 

Educatieve programma's of documentaires

Gebruik voor educatieve programma's of documentaires. Voorbeelden zijn op jeugd gerichte: journaals, historische programma's en (natuur)wetenschappelijke programma's. Deze licentie geldt slechts voor eenmalig gebruik.

 

Film - aankondiging/aftiteling

Commercieel gebruik niet voor promotiedoeleinden in de intro/aftiteling van een niet-documentaire speelfilm. Deze licentie geldt slechts voor eenmalig gebruik en omvat het recht om de film in de definitieve vorm eeuwigdurend te distribueren.

Programma's zonder script

Designelement dat is gemonteerd in programma's/series zonder script, waaronder: talkshows, realityseries, spelprogramma's, videoclipprogramma's, informatieve programma's, televisiemarathons, benefietshows, tributeprogramma's, awardshows en uitzendingen van speciale optredens. Deze licentie geldt slechts voor eenmalig gebruik.