Jan Six ontdekt Rembrandt portret  van onbekende jongeman

/, Portret fotografie/Jan Six ontdekt Rembrandt portret  van onbekende jongeman
Jan Six Rembrandt

Portret Jan Six : (C) Ilya van Marle

Jan Six ontdekt Rembrandt portret  van onbekende jongeman

Het portret  van de onbekende jongeman was waarschijnlijk een fragment onderdeel  van een  dubbelportret. Het werk is ongesigneerd en ongedateerd.

Jan Six kocht het portret in samenwerking met een  investeerder op een veiling bij Christie’s in Londen. Na grondig kunsthistorisch onderzoek concludeert hij dat het werk door Rembrandt zelf is geschilderd. Sinds 1974 is er geen ‘nieuwe’ Rembrandt meer ontdekt.

Jan Six

Jan Six (1978) studeerde kunstgeschiedenis en werkte bij veilinghuis Sotheby’s. Nu is hij kunsthandelaar.

“Het was meteen klik-klik-klik. Vooral de observerende blik van de jongeman viel me op; hij maakt echt contact met je. Dat gebeurt zelden bij zeventiende-eeuwse portretten. Dat typeert de portretten van Rembrandt,” vertelt hij over zijn vondst aan NRC. Volgens de krant kocht hij het werk voor 156.000 euro”

“Ik ben handelaar, dus ik ga het verkopen. En ja, natuurlijk bied ik het als een Rembrandt aan. Het schilderij heeft de zegen van Ernst van de Wetering. Voor handelaren en veilinghuizen was dat tot nu toe altijd voldoende om niet te twijfelen aan de echtheid van een Rembrandt”, aldus Six.”

Jan Six Rembrandt

Reproductie fotografie : (C) Rene Gerritsen

By |2018-06-19T17:29:15+00:00mei 15th, 2018|Categories: Fotografie, Portret fotografie|Tags: , , |0 Comments
This website uses cookies and third party services. Ok