Home » educatieve of E-learning film laten maken
educatieve of E-learning film laten maken2018-11-02T15:47:09+02:00

Educatieve of E-learning film en film voor onderwijs

Inmiddels hebben wij meer dan 250 producties voltooid voor kennis- en expertisecentra waarbij gebleken is dat de inzet van film een waardevolle manier van kennisdeling is en zelfs kan worden ingezet als kant-en-klare leermiddel en tevens kan helpen bij het vergroten van de instroom van nieuwe leraren .

Educatieve film  als onderwijsmiddel.

Doordat mogelijkheden voor adaptief leren, groeien, verandert de rol van de leraar. In plaats van voornamelijk klassikaal les te geven, zal de leraar zijn leerlingen steeds meer begeleiden. Zijn of haar vaardigheden en kennis van effectief lesgeven vereist een begrip van expressie, toon en  lichaamstaal die van onschatbare waarde zijn. Als ondersteuning van het delen van kennis is de inzet van film en kennisclips een belangrijk gereedschap.

Onderwijsfilms en kennisclips die speciaal zijn ontwikkeld om inzicht te vergroten kunnen een brug slaan tussen deze twee werelden.

Organisaties, huidige-en toekomstige studenten krijgen zo , op afstand en ter verificatie van hun kennis, inzicht in verschillende leer processen. Zo wordt het scala aan functies om lesgeven en leren te verbeteren vergroot.

De onderwijs films bevatten demonstraties, lezingen, documentaires en beelden van primaire bronnen van studenten en docenten en behoren inmiddels in het lespakket van vele onderwijsinstellingen. Zo wordt de educatieve film een onderdeel van het didactisch pakket.

De Lichtjagers zijn uw kennisregiseur bij het ontwikkelen van uw productie

Een educatieve film laten maken als onderdeel van uw lespakket. Op basis van uw (onderwijs)inhoudelijke wensen

Lees hier over onze aanpak

Waar begin je ? tips hoe sneller educatieve inhoud zicht te maken.

ASML : Immersie technologie

Bij immersie technologie wordt een laagje water gebruikt voor het scherper projecteren van de chip structuur.

Aan het woord ?  Jan Mulkens

TU Delft : Studeren met een functiebeperking

Hoe is het om te studeren aan TU Delft met dyslexie? Marije gunt ons een blik in haar studentenleven en vertelt hoe zij studeert met dyslexie.

Aan het woord ? Marije

Uit de serie : Studeren met een Functiebeperking 

Universiteit Leiden : Het beste uit jonge kinderen te halen

In Talentenkracht Centrum Leiden wordt onder andere onderzoek gedaan naar exploreren en onderzoekend leren in relatie tot nieuwsgierigheid en de manier waarop jonge kinderen hun eigen gedrag en emoties (leren) reguleren. Hoe ontwikkelt de denkkracht zich bij jonge kinderen? Welke verschillen zijn er tussen kinderen? En hoe kunnen we ieder kind begeleiding op maat geven?
Aan het woord ? Prof. dr. Hanna Swaab, dr. M.C. (Mariëlle) Dekker en Andrea Spruijt, MSc.

Florente basisscholen : Boeiend Onderwijs.

Hoe kunnen we ouders laten zien hoe veranderingen in vaardigheden van leerkrachten eruit zien in een les?
Het is een registratie waarbij de resultaten van een langlopend professionaliseringsprogramma onder leerkrachten in beeld zijn gebracht. Dus een positief verhaal over het veranderen van onderwijs waarbij de leerkracht (en de vaardigheden van leerkrachten) de centrale rol spelen.

TU Delft | Shell : Mentoring program.

The purpose of this program is to help female students to make a smooth transition into the labor market by pairing them with a mentor.

The program provides opportunities for students to observe, interact with, and learn from outstanding established leaders.
This initiative is to educate, inspire and empower the next generation of females with the core values, attitudes and skills that are the foundation of quality leadership and with that provides a realistic insight about Shell and jobs and culture within Shell.

Denkt u dat uw project extra aandacht en een goede aanpak vergt ? Geef ons een seintje.
This website uses cookies and third party services. Settings Ok